Random image

Rakennusselostus

Rakennuspaikka

Kiinteistön 936-408-2-435 määräala noin 4,7 hehtaaria. Hankesuunnitelman mukaan alueelle rakennetaan osuuskuntamuotoisena kymmenen perheasuntoa. Tontteja ei lohkota, mutta jokaiselle talolle osoitetaan oma keskimäärin noin 2500 m2 tonttialue.

Rakennukset

Omakotitalo ja autokatos/varastorakennukset toimittaa Helmitalot Oy avaimet käteen toimituksena. Liitteenä Helmitalojen rakennustapaselostus. Eristeet vaihdetaan puupohjaisiksi ja rakentamisessa vältetään muovipohjaisten höyrynsulkujen käyttöä.

Aluetyöt

Osuuskunta vastaa aluetöistä. Piha-alueet murskepintaisina 400 mm rakennekerroksilla. Nurmialueet tasataan ja kylvetään nurmikolle. Osa tonteista jää luonnontilaiseksi ja niitä on mahdollista käyttää esim. kasvimaana.

Alueen tieverkosto murskepintaisena noin 400 mm rakennekerroksilla.

Ranta-alue tasataan ja uimaranta hiekoitetaan. Ranta-alueelle rakennetaan yhteiskäytössä olevat kesäkeittiö/grillikatos ja palju. Rantaan asennetaan uimalaituri. Venepaikkoja perämoottoriveneille mahdollista varata naapurissa olevasta osakaskunnan vuokralaiturista.

Alueelle rakennetaan yhteiskäytössä oleva jätepiste suunnitelman mukaiselle paikalle. Talokohtaiset postilaatikot asentaa osuuskunta.

Pihojen ja tonttialueiden istutukset jää asukkaille. Yhteisalueen istutuksista vastaa osuuskunta.

Talotekniikka

Talotekniikka Helmitalojen rakennustapaselostuksen mukaisesti. Hankesuunnitelman mukaan talot varustetaan maalämpöjärjestelmällä, siten että lämmönkeruupiirit asennetaan vapaana oleviin tontin osiin vaakatasoon noin 90 cm syvyyteen.

Käyttövesi Vaskiveden vesiosuuskunta/pohjavesi. Viemäröinti kaksijakoisena, siten että mustat wc vedet Roslage-alipainejärjestelmällä 3000 litran umpisäiliöllä ja harmaat vedet käsitellään tonttikohtaisesti IN-DRÄN-suodatusjärjestelmä.

Asuntoihin tulee valokuituliittymä.